SVETINJA KAO INSPIRACIJA: Završena tradicionalna likovna kolonija u Studenici

G. ĆIROVIĆ

14. 08. 2023. u 12:31

U ORGANIZACIJI TO Kraljevo, pokraj zidina manastira Studenice – zadužbine Nemanjića iz 12. veka, održana je tradicionalna, 47. po redu međunarodna likovna kolonija, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji, koja je ove godine okupila 10 akademskih slikara iz zemlje i inostranstva.

СВЕТИЊА КАО ИНСПИРАЦИЈА: Завршена традиционална ликовна колонија у Студеници

TO Kraljevo

Uz domaće umetnike, na ovogodišnjoj sedmodnevnoj koloniji učestvovali su i renomirani slikari iz Bugarske, Severne Makedonije i Slovenije. Oni su bili u prilici da stvaraju u nesvakidašnjem ambijentu pokraj srednjovekovnog manastira koji je mnogima poslužio kao inspiracija, ali i okolnim atraktivnim predelima studeničkog kraja.

TO Kraljevo

 

Kao i lane, dela nastala na koloniji najpre su izložena ispred konaka u Studenici, na takozvanoj radnoj izložbi, a potom će tradicionalno biti predstavljena u prostorijama TO u Kraljevu povodom pravoslavnog praznika Kraljevdana koji Kraljevčani svetkuju i kao dan svoga grada.

TO Kraljevo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja