RADOVI NA OBALI DUNAVA POČINJU ZA TRI NEDELJE : Pripreme za sanaciju kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju u Novom Sadu

S.B.

09. 08. 2023. u 14:33

RADOVI na sanaciji kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju u Novom Sadu, kako potvrđuju u javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, trebalo bi da počnu u narednih dvadesetak dana.

РАДОВИ НА ОБАЛИ ДУНАВА ПОЧИЊУ ЗА ТРИ НЕДЕЉЕ : Припреме за санацију канализационог испуста на Београдском кеју у Новом Саду

Vodovod i kanalizacija

Sa pripremnim radovima se već krenulo, pre svega zbog bezbednosti same lokacije i građana, a početak sanacije najviše će, kako kažu u tom preduzeću, zavisiti od visine vodostaja Dunava.

- Nakon višemesečnog postepenog urušavanja nasipa na Beogradskom keju usled loše hidrološke situacije, gotovo dvogodišnjeg niskog vodostaja Dunava, na kanalizacionom izlivu se formiralo slapište koje je doprinelo eroziji obale ispod izliva i dalje prouzrokovalo urušavanje kamenih prizmi kojima je nasip obložen. U drugom kvartalu ove godine raspisan je tender za sanaciju i rekonstrukciju kanalizacionog izliva na tom delu nasipa, a nakon stručne ocene ugovor je sklopljen sa firmama GP „Graditelj NS“ iz Novog Sada i „Regulacije“ d.o.o. iz Sremske Mitrovice- kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U tom preduzeću takođe ističu da, prema informacijama javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“, u narednih 20 dana postoji mogućnost da dođe do opadanja vodostaja, čime će se stvoriti uslovi za početak prve faze sanacije. U toj fazi radovi će se obavljati sa površinskog dela reke uz pomoć barži, dok je rok za završetak radova 45 kalendarskih dana. Izvođač radova je, po nalogu JKP „Vodovod i kanalizacija“, već započeo sa postavljanjem metalne ograde, kako zbog bezbednosti, tako i radi fizičkog obezbeđenja mesta budućih radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)