IZLOŽBA STUDENTKINJE NOVOSADSKE AKADEMIJE UMETNOSTI MILANE PILIPOVIĆ: U Galeriji SKCNS Fabrika u Novom Sadu

Lj.P.

08. 06. 2023. u 09:54

U GALERIJI SKCNS Fabrika u Novom Sadu, 1 u ponedeljak 12. juna biće otvorena izložba "Organizam kao kreacija", Milane Pilipović, studentkinje novosadske Akademije umetnosti, a postavka će moći da se pogleda do 20. juna, svakog radnog dana od 10 do 15 časova.

ИЗЛОЖБА СТУДЕНТКИЊЕ НОВОСАДСКЕ АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ  МИЛАНЕ ПИЛИПОВИЋ: У Галерији СКЦНС Фабрика у Новом Саду

FOTO: Akademija umetnosti Novi Sad

Milana Pilipović je rođena 2000. godine u Subotici, a posle završene srednje Medicinske škole, odlučila je da obrazovanje nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je upisala studije slikarstva.


Iako joj je osnovna tehnika slikanje, njena umetnička radoznalost često je usmerena ka istraživanju drugih medija, a u poslednje vreme, posebnu inspiraciju pronalazi u oblasti mešovitih medija i koristi različite materijale.
Duboko je nadahnuta biološkim materijalima, mikroorganizmima i različitim organskim oblicima iz prirode. U svojim radovima koristi akrilne boje, različite tipove silikona, lepkove, perle, lakove, kao i čarobne prahove hromatskog spektra. Ističe snažnu povezanost sa živim svetom i njegovim beskrajnim izvorima nadahnuća.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao