MEĐUNARODNI DAN BICIKLA: Gradonačelnik Novog Sada podsetio na uređenu infrastrukturu, otkrio planove za ovu godinu (VIDEO)

Novosti online

03. 06. 2023. u 12:30

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić obeležio je Međunarodni dan bicikla, koji se proslavlja danas širom sveta, novim videom koji ukazuje koliko je Grad uradio na poboljšanju statusa biciklista i infrastrukture.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БИЦИКЛА: Градоначелник Новог Сада подсетио на уређену инфраструктуру, открио планове за ову годину (ВИДЕО)

Foto: Instagram/milandjuric_gradonacelnik

- Ponosni smo što je jedan od najvažnijih ciljeva Grada Novog Sada da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad. Danas smo grad sa preko 100km izgrađenih biciklističkih staza, parkinzima za bicikle i servisom za iznajmljivanje bicikala. Za 2023. godinu planirana je izgradnja 20,1 km novih i održavanje 1 km postojećih biciklističkih staza. Prvi grad smo u Srbiji koji je pokrenuo akciju podrške građanima za kupovinu bicikla kao ekološki poželjnog prevoznog sredstva. Razvoj mreže biciklističkih staza koje povezuju naseljena mesta na teritoriji Grada Novog Sada je od izuzetnog značaja jer, pored povezivanja naseljenih, predstavljaju i obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute koja predstavlja i deo Nacionalne biciklističke rute. Korišćenje bicikla, pored doprinosa poboljšanju kvaliteta vazduha zbog smanjenja upotrebe automobila, predstavlja i značajan aspekt zdravog životnog stila. Želja nam je da bicikli u sve većoj meri zamene korišćenje automobila i da postanu jedan od simbola Grada Novog Sada - stoji na zvaničnoj Instagram stranici prvog čoveka Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO CELIVA IKONA: Iguman otkrio u čemu mnogi vernici greše