ČAČAK: Zbog obilnih padavina došlo do izlivanja vodotokova i kanala

Tanjug

27. 05. 2023. u 17:20

ZBOG obilnih padavina koje su pogodile teritoriju grada Čačka tokom jučerašnjeg dana došlo je izlivanja tokova drugog reda, Lozničke reke u MZ Loznica i Bresničke reke u MZ Katrga.

ЧАЧАК: Због обилних падавина дошло до изливања водотокова и канала

Foto: MUP

Usled izlivanja nije načinjena veća materijalna šteta i nije došlo do plavljenja domačinstava.

-Najviše je stradala MZ Katrga i pokazale su tačne prognoze da ćemo ovde imati najveće probleme, ne samo sa vodotokovima drugog reda nego i sa kanalima pored puta. Ali kad sumiramo, sve zajedno, posledice i štetu i koje su mogle da se prouzrokuju izlivanjem vodotokova drugog reda, mogu reći da je najgore prošla MZ Loznica gde je na više mesta došlo do izlivanja vodotoka drugog reda, Lozničke reke, rekao je za Tanjug načelnik Sektora za vanredne situacije grada Čačka Bratislav Zečević.

Prema njegovim rečima, i reka Lupnjača je bila na granici da se izlije, ali zahvaljujući brzoj intervenciji Civilne zaštite i JKP Vodovod, to je uspelo da se prevaziđe i da se otklone barijere koje su napravljene zbog bujice, koja je nadošla i otkinula žičanu ogradu koja se zamotala oko vodovodne cevi.

Prognoze za noć koja je ispred nas najavljuju nove padavine te je Zečević najavio da će jedinice Civilne zaštite ostati na terenu kako bi pratili situaciju i reagovali na mestima na kojima to bude potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

URNEBESAN OGLAS ZA AUTO: Možete pogledati i ženu