ZA POČETAK, BESPLATAN ULAZ: Kupališna sezona na novosadskom Štrandu startuje 1. maja

S.B.

28. 04. 2023. u 10:52

KAPIJE „Štranda“, popularnog novosadskog kupališta i najlepše plaže na čitavom toku Dunava, biće otvorene za 1. maj.

ЗА ПОЧЕТАК, БЕСПЛАТАН УЛАЗ: Купалишна сезона на новосадском Штранду стартује 1. маја

N.Karlić

Prvog prazničnog dana, kako potvrđuju iz JKP „Gradsko zelenilo“, počeće 112. kupališna sezona u Novom Sadu i i trajaće sve do 30. septembra a uvodnih nekoliko dana u maju mesecu, ulaz na plažu biće slobodan.

- Tradicionalno za Prvomajske praznike i nekoliko prvih dana maja, svi posetioci mogu na Štrand da uđu besplatno i uživaju u čarima Dunava. - kaže Miloš Egić direktor „Gradskog zelenila“.- O datumu početka naplate ulaznica Novosađani će biti na vreme obavešteni. A za njih imamo dobru vest. Na predlog gradonačelnika Novog Sada doneta je odluka da cena ulaznica bude ista kao i prethodnih godina. Dakle, dnevna ulaznica košta 50, sezonska ulaznica bez popusta 1.345, a sezonska ulaznica sa popustom 1.150 dinara.

Direktor „zelenila“ takođe naglašava da je Institut za javno zdravlje Vojvodine izvršio uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i ugostiteljskim objektima.

- Uzorak površinske vode reke Dunav je dobrog ekološkog statusa, odnosno odgovara propisanim zahtevima II klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni.

Svi pripremni radovi za blagovremen start sezone urađeni su, kako Egić ističe, zimus i početkom proleća.

- Urađena je desikacija korova na šetnim stazama i platoima, oblikovane su krošnje drveća i uklonjene suve grane. U periodu od 4. do 6. aprila urađena je deratizacija i dezinfekcija kabina. Takođe, tretirani su travnjaci protiv krpelja. Urađena je aeracija i rekonstrukcija 2.000 metara kvadratnih travnjaka. Kao i svake godine angažovana je služba spasilaca na vodi, a broj spasilaca će u svakom trenutku biti u skladu sa potrebama, protokolom i pravilima struke, kao i brojem posetilaca, vremenskim uslovima... kao i svake godine, obezbeđena je ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži.

Na „Štrandu“ je u toku zamena tartan podloge na košarkaškim terenima, koja će biti završena u narednih dva- tri dana.

- Štrand će kao i do sada biti mesto velikog broja sportsko- rekreativnih i kulturnih dešavanja- zaključio je Egić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori