NAJKOMPLIKOVANIJA RASKRSNICA U VRŠCU POSTAJE KRUŽNI TOK: Rekonstrukcija vredna 55 miliona dinara biće gotova do kraja godine

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

24. 04. 2023. u 19:11

NAJKOMPLIKOVANIJA raskrsnica u Vršcu, koja se nalazi kod Margitskog naselja, konačno će postati – kružni tok.

НАЈКОМПЛИКОВАНИЈА РАСКРСНИЦА У ВРШЦУ ПОСТАЈЕ КРУЖНИ ТОК: Реконструкција вредна 55 милиона динара биће готова до краја године

Foto: J.J.Baljak

Na taj način će biti rešene sve muke i dileme vozača, naročito stranaca, koji ni posle dve decenije od njene izgradnje ne znaju sa sigurnošću ko ima prvenstvo prolaza, bez obzira na to što je reguliše pet semafora.

Investicija je vredna 55 miliona dinara. Ravnopravnim udelom finansiraju je lokalna samouprava i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine. Predviđeno je da bude realizovana u toku ove godine.

-Rekonstrukcija ove raskrsnice nam je veoma važna, jer je ona trenutno najfrekventnija saobraćajnica u gradu. Povezuje pet ulica i dva međunarodna magistralna pravca. Takođe, sav teretni saobraćaj odvija se preko nje – kaže, za „Novosti“, Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Foto: J.J.Baljak

Dejan Čebzan, član Gradskog veća Vršca za infrastrukturu

Ideja da se kružnim tokom rastereti taj deo grada od nepotrebnih gužvi postoji već dve godine. Osim što će omogućiti da saobraćaj bude efikasniji i bezbedniji, uticaće i na smanjenje emisije štetnih gasova, jer više neće biti semafora i dugih kolona koje svakodnevno čekaju da se upali zeleno svetlo.

-Sada smo u fazi prikupljanja neophodne dokumentacije i uskoro ćemo raspisati tender za izbor izvođača radova. Moderan kružni tok sa savremenom uličnom rasvetom biće gotov do kraja građevinske sezone – dodaje Čebzan.

To će biti drugi kružni tok u Vršcu. Prvi je izgrađen 2018. godine kod Agriko pijace.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)