BANATSKO SELO IVANOVO DOČEKUJE OKO 300 FOTOGRAFA: Tradicionalni foto-safari u nedelju, 23. aprila

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

20. 04. 2023. u 12:43

U PANČEVAČKOM selu Ivanovo 23. aprila će biti organizovan tradicionalni 16. Foto-safari, na kom se očekuje učešće između 200 i 300 fotografa iz zemlje i inostranstva.

БАНАТСКО СЕЛО ИВАНОВО ДОЧЕКУЈЕ ОКО 300 ФОТОГРАФА: Традиционални фото-сафари у недељу, 23. априла

Foto: Dom kulture Ivanovo

Organizatori, seoski Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i Foto-grupa „Dunavac“ iz Ivanova, potrudili su se da i ovoga puta učesnicima obezbede lepa mesta za fotografisanje, a ispred Doma kulture biće priređena i izložba oldtajmera.

-Fotografi, među kojima su i profesionalci i početnici, imaće priliku da fotografišu naše selo iz čamca i sa traktora. Na raspolaganju će im biti i Ivanovačka ada, etno kuće, seoska crkva, kao i modeli u nošnjama – najavio je Marko Guran, direktor Doma kulture.

Foto: Mili Homemaster

 

Zoltan Bisak iz Foto-grupe „Dunavac“ istakao je da je Ivanovo postalo prepoznatljivo u Srbiji, jer su oni prvi organizovali ovakav vid druženja fotografa i promovisanja svog sela.

-Ovo je, pre svega, skup ljubitelja fotografije, koji su došli da se druže, ali da razmenjuju svoja iskustva i znanja. Većina njih je već bila kod nas, a to što iznova dolaze znači da smo dobri domaćini – rekao je Bisak.

Prvi foto-safari u Ivanovu organizovan je 2007. godine, kako bi se napravio vizuelni dnevnik tog južnobanatskog sela.

Najbolji radovi se tradicionalno predstavljaju na kolektivnoj izložbi u seoskom Domu kulture. Ove godine ta izložba će biti priređena 15. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave