OTVORENA IZLOŽBA "SJAJ" NA NOVOSADSKOM SAJMU: Predstavljaju se zlatari i časovničari iz Srbije i inostranstva

S.B.

31. 03. 2023. u 15:36

NA Novosadskom sajmu danas je otvorena 26. po redu Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva- „Sjaj“, na kojoj se do ponedeljka, 3. aprila, predstavlja više od 30 izlagača iz zemlji i inostarnstva.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЈАЈ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ: Представљају се златари и часовничари из Србије и иностранства

S.B.

Manifestaciju namenjenu prvenstveno profesionalcima, ali otvorenu i za široku publiku, svečano je otvorio Aleksandar Jović, vlasnik zlatare „Ćira“ iz Vranja, dugogodišnji izlagač.

- Velika mi je čast što sam u prilici da otvorim ovako važnu priredbu. Nadam se da će četiri sajamska dana omogućiti dobro poslovanje nama zlatarima i da ćemo zajedno sa 30 izlagača iz Srbije i inostranstva ostvariti dobru saradnju što nam govori da zlatarstvo i časovničarstvo imaju budućnost, bez obzira na ekonomsku krizu, kod nas i u svetu- rekao je Jović.

Boris Nadlukač, izvršni direktor za sajamsku delatnost Novosadskog sajma naglasio je da izložba „Sjaj“ godinama unazad, opravdava epitet posebnog mesta na kom se dešavaju strukovni, esnafski i poslovni susreti.

- Zzbog toga nas raduje činjenica što nam mnogi od izlagača ukazuju poverenje iz godine u godinu. U posebnoj godini za Novosadski sajam u kojoj obeležavamo čitav vek postojanja, sa radošću dočekujemo novo predstavljanje zlatara i časovničara- rekao je Nadlukač .

Na 26. međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva, jedinstvenoj u regionu, predstavljaju se izlagači iz Turske, Poljske i Srbije.

Najbolje među izlagačima, stručna komisija Novosadskog sajma, koja tokom Izložbe ocenjuje kvalitet eksponata, nagradiće zasluženim priznanjima, koja će biti uručena u nedelju, 2. aprila.

Radno vreme Izložbe „Sjaj“ je od 10 do 19 časova, dok će poslednjeg dana, u ponedeljka, 3. aprila Izložba biti otvorena od 10 do 16 časova. Ulaz za posetioce je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija