KIKINDA SE PONOSI STRELCIMA: Reprezentativci Brankica Zarić i Duško Petrov, doneli evropske medalje (FOTO)

R. Š.

15. 03. 2023. u 18:29

Gradonačelnik Kikinde danas je organizovao prijem za dvoje uspešnih sportista, strelce Brankicu Zarić i Duška Petrova, koji su kao članovi reprezentacija naše zemlje sa Evropskog prvenstva u gradu Talinu u Estoniji u Srbiju, ali i svoj grad, doneli srebrnu i bronzanu medalju.

КИКИНДА СЕ ПОНОСИ СТРЕЛЦИМА: Репрезентативци Бранкица Зарић и Душко Петров, донели европске медаље (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Oboje su medalje osvojili u disciplini vazdušni pištolje, Zarićeva zajedno sa koleginicama Zoranom Arunović i Jovanom Todorović, a Petrov u ekipi sa Dimitrijem Grgićem i Damirom Mikecom. Tako su njih dvoje postali najuspešniji strelci u istoriji ovog sporta u Kikindi. Za Zarićevu je ova medelaj posebno značajna, jer se takmičila u petom mesecu trudnoće.

- Ovo mi je deveta medalja sa velikih takmičenja, osmi put sam nastupila na evropskim takmičenjima kao seniorka, a sedam puta sam bila juniorka. To znači da sam oko petnaest godina u reprezentaciji. U streljaštvu sam već 24 godine, sa dve veće pauze, jedan je bila zbog prvog porođaja. Za tri nedelje imamo državno prvenstvo i nadam se da ću moći da se takmičim, jer sam u petom mesecu trudnoće - rekla je Zarićeva, koja sada sa evropskih takmičenja ima jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Reprezentativac Duško Petrov sada ima šesto odličje sa evropskih prvenstava, a sledeći cilj jeste ostavrenje norme za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine. Zbog reprezentativnih uspeha Zarićeve i Petrova, gradonačelnik Nikola Lukač kaže da oni Kikindu predstavljaju u svetu na najbolji mogući način.

DOBILI NAGRADE GRADA

Grad Kikinda je pre dve godine i Brankicu Zarić i Duška Petrova nagradio priznanjem „Nika Mirkov“, za izuzetne rezultate u sportu i promociju grada. To je najviše gradsko priznanje koje se dodeljuje jednom godišnje povodom 28. decembra, Dana grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Bez nedoumice na ovom ostrvu bi trebalo da letujete 2023!