SRBIJA PRVAK EVROPE: Muški tim u disciplina vazdušna puška osvojio zlato na šampionatu Starog kontinenta u Talinu

Novosti online

12. 03. 2023. u 20:30

ZLATO, dva srebra i bronzu osvojili su su srpski strelci poslednjeg dana EP vazdušnim oružjem u Talinu (Estonija). U disciplini puška muški tim postao je prvak Evrope, dok se ženski tešio srebrnom medaljom. U disciplini pištolj dame su bile druge, a muškarci treći.

СРБИЈА ПРВАК ЕВРОПЕ: Мушки тим у дисциплина ваздушна пушка освојио злато на шампионату Старог континента у Талину

Foto: Tanjug

Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević su titulu osvojili na impresivan način, jer su u meču za zlato "oduvali" Austriju sa 16:2. Finale za infarkt priredile su Andrea Arsović, Teodora Vukojević i Ivana Anđušić Maksimović. Gubile su od Norvežanki (1:13, 5:15), uspele da izjednače na 15:15, ali im je u poslednjoj seriji zadrhtala ruka i titulu je osvojila Norveška - 15:17.

Zorana Arunović, Brankica Zarić i Jovana Todorović u finalu su izgubile od Poljska sa 16:8 i morale su da se zadobolje bronzanom medaljom. Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrović u meču za treće mesto pobedili su Bugarsku sa 16:10. Zlato je pripalo Turcima, koji su bili bolji od Nemaca - 16:14.

Naša seniorska selekcija se kuće vraća sa šest medalja, jer je Damir Mikec u pojedničnoj konkurenciji osvojio zlato, a tituli se radovao i sa Zoranom Arunović u miksu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu