VOZAČI NE VOLE POJAS: U Kikindi za vikend kažnjeno njih 136

R. Š.

13. 03. 2023. u 12:19

SAOBRAĆAJNA policija je proteklog vikenda na području Policijske uprave Kikinda registrovala 136 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima.

ВОЗАЧИ НЕ ВОЛЕ ПОЈАС: У Кикинди за викенд кажњено њих 136

Foto: R. Šegrt

Otkrila je i tri vozača koji su počinili prekršaj, jer su prekoračili dozvoljene brzine kretanja. Osim ovih zabeležen je još 101 drugi saobraćajni prekršaj.

- Za dane vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je osam lica zadobilo

teške telesne povrede. Nastala materijalna šteta procenjena je na oko 400.000 dinara. Uzroci ovih nezgoda su nepravilne radnja s vozilima i nepoštovanje pravila prvenstva prolaza. Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdata su 223 prekršajna naloga – saopštila je Policijska uprava u Kikindi, na čijem području su i opštine Čoka, Novi Kneževac, Senta, Ada i Kanjiža.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili narkotika iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od kojih su četvorica zadržani na trežnjenju u policiji u trajanju do 12 sati, jer su imali više od 1,20 mililitara, odnosno miligrama alkohola ili psihoaktivne susptance u organizmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a