ZAVIČAJNA ZBIRKA JOŠ BOGATIJA: Planovi nove, stare direktorke Narodne bibioloteke u Pećincima

S. KOSTIĆ

09. 03. 2023. u 10:00

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Pećinci, odbornici su imenovali Nevenu Naić dosadašnju direktorku Narodne biblioteke u Pećincima, kojoj je ovo treći mandat. Direktorka je ovom prilikom napravila i kratki osvrt, ove kulturne institucije.

ЗАВИЧАЈНА ЗБИРКА ЈОШ БОГАТИЈА: Планови нове, старе директорке Народне бибиолотеке у Пећинцима

foto: Opština Pećinci

- Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, Ministarstva kulture i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, svake godine povećavamo naš knjižni fond za oko 1500 novih, aktuelnih i traženih izdanja beletristike i izdanja za decu. Trenutno naš knjižni fond sa ograncima broji 51.661 naslova.- rekla je Naić i dodala da ono na čemu se radilo proteklih godina, a na čemu će se raditi još više,  jeste izdavačka delatnost.

- Do sada smo izdavali jedan do dva naslova godišnje koji su tematski povezani sa našom opštinom, a u planu nam je da proširimo našu zavičajnu zbirku i na taj način promovišemo naše mlade pisce, na koje smo posebno ponosni- kazala je Naić, i istakla da se pored knjižnog fonda, povećava i broj članova, kao i da Narodna biblioteka u Pećincima sa ograncima trenutno broji 1095 ljubitelja pisane reči.

U saradnji sa predškolskom ustanovom, dodala je Naić, svake godine se organizuje poseta predškolaca, tokom koje im uruče i besplatnu člansku kartu, a cilj ovakvih poseta je, kako je rekla, da deca steknu utisak o biblioteci kao o mestu u kom su uvek dobrodošla i u kom će se osećati prijatno, kao i da od najranijeg uzrasta razviju naviku dolaženja u čitaonicu i traženja odgovora u knjigama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna