PROJEKTI VREDNI VIŠE OD MILIJARDU DINARA: Ulaganje u komunalnu infrastrukutru u Pećincima

S. KOSTIĆ

20. 02. 2023. u 12:59

U Opštini Pećinci tokom ove godine očekuju se nove investicije u komunalnu infrastrukturu vredne preko milijardu dinara.

ПРОЈЕКТИ ВРЕДНИ ВИШЕ ОД МИЛИЈАРДУ ДИНАРА: Улагање у комуналну инфраструкутру у Пећинцима

foto:S.K.

Ovo je najavio predsednik opštine Siniša Đokić i dodao da su u završnoj fazi realizacije projekti izgradnje kanalizacionih mreža u Ogaru, Brestaču i Deču, a za kanalizacije u Ogaru i Brestaču se vrlo brzo očekuje i raspisivanje tendera.

- Dve kanalizacione mreže u Ogaru i Brestaču će biti priključene na prečistač u Pećincima, za koji pripremamo projekat proširenja, dok će kanalizaciona mreža u Deču biti priključena na prečistač u Šimanovcima. Kanalizacione mreže koje su trenutno u izgradnji, u Popincima i Prhovu, vredne 616 miliona dinara, biće priključene na pećinački prečistač. Ono što je jako bitno da se naglasi, to je da su sve do sada izgrađene kanalizacione mreže priključene na prečistače otpadnih voda i da nema izlivanja kanalizacionog otpada u vodotokove.- kazao je Đokić i istakao da je lokalna samouprava već pripremila i kompletnu tehničku dokumentaciju sa dobijenim građevinskim dozvolama za kanalizacione mreže u Obrežu, Sremskim Mihaljevcima i Karlovčiću, a da su u pripremi projekti kanalizacionih mreža u Kupinovu i Ašanji.

-  Samo za projekte kanalizacije u Ogaru, Brestaču i Deču, Opština je izdvojila ukupno 16,4 miliona dinara. Vrlo brzo ćemo imati projekte za kanalizacione mreže u svim naseljima naše opštine, a krajnji cilj opštinskog rukovodstva je da budemo prva opština u Srbiji u kojoj će sva naselja biti pokrivena kanalizacionom mrežom.- kazao je predsednik Đokić.

Kako navode nadležni pedračunska vrednost kanalizacione mreže u Ogaru je 329,7 miliona dinara, u Brestaču 283,1 miliona, dok je predračunska vrednost kanalizacije u Deču 456,2 miliona dinara, sa uračunatim PDV-om.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News