ŠTEDIŠE ZA PRIMER: Među gradovima sa najvećom uštedom struje u januaru i Niš

J. Ć.

28. 02. 2023. u 12:43

U januaru ove godine 1,38 miliona domaćinstava u Srbiji ostvarilo je popust na racionalnu potrošnju električne energije, čime je potrošnja struje smanjena za 11% u odnosu na isti mesec prethodne godine. Među osam gradova koji su ostvarili najveću uštedu nalazi se i Niš.

ШТЕДИШЕ ЗА ПРИМЕР: Међу градовима са највећом уштедом струје у јануару и Ниш

Foto: J. Ć.

Pored Niša, najveće uštede osvarene su u Beogradu, Smederevu, Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

Kako su saopštili iz Ministarstva rudarstva i energetike, od 44 odsto domaćinstava kojima je odobren popust, najveći popust od 30 % na januarskim računima ostvarilo je 15 posto domaćinstava. Taj popust odobrava se za uštede od 30 i više odsto električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Popust od 20 odsto, za uštedu električne energije između 20 i 30%, ostvarilo je devet odsto domaćinstava, dok je 20% domaćinstava imalo manju potrošnju u rasponu od pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine i ostvarilo je popust od 15% - navode iz Ministarstva.

Domaćinstva koja su ostvarila popust uspela su da smanje ukupnu potrošnju struje u Srbiji u januaru ove godine za 11% u odnosu na 2022. godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna