ZADUŽENJE OD 150 MILIONA DINARA ZA PRIVREDNU ZONU VALJEVA: Kredit za infrastrukturu

B. PUZOVIĆ

13. 02. 2023. u 08:50

ZA opremanje ovdašnje privredne zone infrastrukturom, grad Valjevo će podići kredit od 150 miliona dinara. Uređenje privredne zone potrebno je, kako je rečeno na Gradskom veću Valjeva, zbog otvaranja proizvodnih pogona nemačkih kompanija “Bizerba” i “Hansgrohe”, koji su proglašeni projektima od značaja za državu.

ЗАДУЖЕЊЕ ОД 150 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРИВРЕДНУ ЗОНУ ВАЉЕВА: Кредит за инфраструктуру

Gradska uprava Valjevo

U budžetu grada predviđeno je 125 miliona dinara za izgradnju nedostajuće infrastrukture u privrednoj zoni, a oko 150 miliona, koliko nedostaje, biće obezbeđeno kreditom, kako bi svi radovi bili završeni po planu. Gradsko veće usvojilo je predlog odluke o pokretanju inicijative za proširenje slobodne zone Šabac, na područje Valjeva.

- Cilj proširenja slobodne zone je ekonomski razvoj Valjeva, povećanje konkurentnosti grada, unapređenje poslovnog ambijenta radi jačanja postojećih i provlačenja novih investicija, uvećanje obima proizvodnje roba i usluga, zapošljavanja, transfera savremenih tehnologija – zaključak je Gradskog veća. - Na osnovu dostavljenog pisma o namerama, iskazano je interesovanje firme “Hansgrohe” da posluje u režimu slobodne zone.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREŠEVO U NEDELJU BEZ STRUJE: Planirani radovi na elektroenergetskim objektima