U PRAVLJENJU KOBASICA TAKMIČI SE 98 EKIPA: Na „Klobasa festu“ u Bačkom Petrovcu očekuju 10.000 gostiju

S. BAJIĆ

06. 02. 2023. u 15:58

NA Međunarodnom festivalu kobasica, „Klobasafest 2023“, koji će osmi put biti održan u Bačkom Petrovcu, u subotu, 11. februara, u pripremanju specijaliteta takmičiće se 98 ekipa iz svih krajeva Srbije, Mađarske, Slovačke, Rumunije Češke, Slovenije, BiH i Hrvatske.

У ПРАВЉЕЊУ КОБАСИЦА ТАКМИЧИ СЕ 98 ЕКИПА: На „Клобаса фесту“ у Бачком Петровцу очекују 10.000 гостију

S.B.

To su danas na konferenciji za novinare, u Turističkoj organizaciji Vojvodine u Novom Sadu, potvrdili organizatori manifestacije, Ana Horvatova i Šćastko Durgala, kao i Nebojša Marušić, direktor turističke organizacije Bački Petrovac.

- Po tradiciji, očekujemo oko 10.000 posetilaca, koji će imati priliku da degustiraju razne suvomesnate špecije, da pogledaju takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom, kao i takmičenje u prženju čvaraka. U zabavnom programu nastupaće grupe Valentino, Domino i pevačica Mihaela Zoler- ističu organizatori.

Takmičenja će biti održana u festivalskom šatoru od 1.250 metara kvadratnih, a biće formirana i Ulica Petrovačkog kulena u kojoj će registrovani proizvođači po pristupačnim cenama nuditi posetiocima svežu ili prženu, sušenu ili dimljenu, Petrovačku kobasicu, kulen i razne druge proizvode sa „zabijačke“.

Po rečima Marušića, direktra Turističke organizacije, smeštajni kapaciteti u Bačkom Petrovcu i okolinim mestima su popunjeni, uglavnom dolaskom gostiju iz inostranstva pa je prporuka da se unapred rezerviše smeštaj u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)