PREDSEDNIK OPŠTINE REKOVAC O SLUČAJU PORODICE MILETIĆ: Apelujem na sve medije da ne zloupotrebljavaju ove ljude

Novosti online

29. 01. 2023. u 19:21

PREDSEDNIK opštine Rekovac Aleksandar Đorđević oglasio se danas povodom pisanja određenih medija o porodici Miletić.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РЕКОВАЦ О СЛУЧАЈУ ПОРОДИЦЕ МИЛЕТИЋ: Апелујем на све медије да не злоупотребљавају ове људе

FOTO: Privatna arhiva

- Povodom pisanja pojedinih medija o  slučaju porodice Miletić iz Rekovca kojima je izgorela kuća 29.12.2022. godine u jutarnjim časovima dajem sledeće saopštenje. Istog trenutka, na lice mesta izašli su predstavnici Centra za socijalni rad Rekovac i lokalne samouprave. Cela porodica je zbrinuta u internatu srednje Poljoprivredno-veterinarske škole koji je u blizini izgorele kuće. Predstavnici Centra za socijalni rad su istog jutra odveli decu u lokalni Dom zdravlja na pregled kod pedijatra. Naredna dva dana, cela porodica je bila u internatu, gde je imala sve uslove za život. Nakon dva dana, porodici Miletić je obezbeđena kuća u Rekovcu koja ima dva odeljenja, kupatilo i hodnik i potpuno je normalna za život, sa izolacijom i dobrom stolarijom što znači da je veoma topla.Od prvog dana Centar za socijalni rad, Crveni krst i lokalna samouprava su obezbedili sve namirnice, odeću, obuću i ogrev za porodicu i odgovorno tvrdim da im je toplo i da imaju namirnice za jelo - navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, zajedno su obišli jednu kuću u Belušiću kao i Tečiću ali problem i jedne i druge kuće su nerešeni imovinski odnosi da bi se prodale, tvrdi Đorđević.

- U četvrtak su bili kod mene Boban i Milica i dogovorili smo se da početkom nedelje obiđemo dve kuće u Cikotu jer je Boban rekao da ne mora kuća biti u Rekovcu samo da selo ima školu i da je kuća dobra. Inače, selo Cikot ima i aktivnu školu i nije zabačeno selo bez osnovnih stvari. Porodica Miletić je porodica koja dugo živi u Rekovcu, nije mi poznato da su imali problem sa nekim iz Rekovca. Moram da kažem da su stanovnici Rekovca dobri domaćini, prijateljski raspoloženi prema svim ljudima, veoma gostoprimljivi i spremni da u svakom trenutku pomognu bilo kome. Nikako se ne može reći da su Rekovčani ljudi koji mrze ljude bezobzira odakle su i koje su vere ili bilo koje različitosti. Predložio sam da stručne službe utvrde štetu nakon požara i da pokušamo da njihovu kuću sredimo. Apelujem na sve medije koje nemaju iskrene namere da pomognu ovoj porodici da ih ne zloupotrebljavaju jer je njima teže nego bilo kome jer nije lako ostati bez svog krova nad glavom - naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U STVARNOM ŽIVOTU NE BI BILO MOGUĆE: Gledaocima Boljeg života nije smetalo