U ČAST SVETITELJA: Svetosavska akademija u Domu kulture u Prokuplju

D. Z.

25. 01. 2023. u 13:02

SVEČANA akademija u čast Svetog Save, u organizaciji Topličkog upravnog okruga, biće održana u četvrtak 26. januara u sali Doma kulture u Prokuplju.

У ЧАСТ СВЕТИТЕЉА: Светосавска академија у Дому културе у Прокупљу

foto D.Z.

Na svečanosti će biti uručene tradicionalne nagrade, Svetosavska povelja i zahvalnice, a ove godine od jedanaest predloga komisije za organizovanje svetosavskih svečanosti u Prokuplju odlučila je da najviše priznanje, Svetosavsku povelju dodeli Privrednom društvu "Borbeni složeni sistemi" i direktoru Ognjenu Oliveriću iz Kuršumlije...

Obrazlažući odluku o dobitniku Svetosavske povelje, Zlatan Miljković načelnik Topličkog okruga istakao je da firma "Borbeni složeni sistemi" zapošljava 117 radnika visokog i srednjeg nivoa obrazovanja sa područja Kuršumlije i ostalih opština Topličkog okruga kao i da je u planu novo zapošljavanje radnika. Zahvalnice su dodeljene učitelju osnovne škole u Maloj Plani Marku Čikariću svetskoj prvakinji u karateu, Janji Savić iz Prokuplja kao i doktorantu arheologije iz Kuršumlije Milanu Saviću .

Iz Topličkog upravnog okruga pozivaju građane Prokuplja, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe, da prisustvuju ovom svečanom događaju i uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, organizovanog u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)