GRAĐANI „ISKROJILI“ BUDŽET: U Ćupriji prvi put organizovana javna prezentacija nacrta odluke o kasi opštine (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

21. 12. 2022. u 18:04

BUDžET opštine Ćuprija za narednu godinu je zasnovan na realnim prihodima i realnom trošenju budžetskih para.

ГРАЂАНИ „ИСКРОЈИЛИ“ БУЏЕТ: У Ћуприји први пут организована јавна презентација нацрта одлуке о каси општине (ФОТО)

Foto:SO Ćuprija

Na prihodnoj strani nalazi se 1.736.198.000 dinara, slično kao i prethodne godine, a lokalna kasa najviše, skoro 732 miliona, će se puniti iz poreza na zarade i iz poreza na imovinu, 371 milion dinara. Ove podatke izneo je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija, na današnjoj prvi put organizivanoj, javnoj prezentaciji nacrta odluke o budžetu za 2023. godinu.

Transferi iz državnih organa planirani su na 222 miliona dinara. Što se tiče rashoda, dosta novca biće uloženo u kapitalne objekte. Biće rekonstruisana Ulica Cara Lazara, izgrađen Trg Stefana Prvovenčanog, a Modna kuća „22. decembar“ biće adaptirana u zgradu Opštinske uprave. Izgradnjom novih bunara, rekonstrukciojom magistralnog vodovoda od izvorišta „Sveta Petka“ i zamenom 18 kilometara vodovodne mreže u gradu, biće rešen i problem vodosnabdevanja.

Foto:SO Ćuprija

Ćupričani su prilikom javne prezentacije nacrta odluke o budžetu iznosili svoje sugestije i predloge, što je i bio cilj njenog organizovanja. Prihvaćeni su predlozi mesnih zajednica da se za rekonstrukciju seoskih puteva izdvoji više para, dok će ostali biti razmotreni. U konačnoj verzij odluke o budžetu naći će se oni koji su od opšteg interesa grada i građana na Velikoj Moravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)