USVOJEN BUDŽET ZA NAREDNU GODINU: Jagodina u kasi planira nešto više od 3,8 milijardi (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 12. 2022. u 22:00

PLANIRANA sredstva u budžetu grada Jagodina za 2023. godinu iznosiće nešto više od 3,8 milijardi dinara.

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ: Јагодина у каси планира нешто више од 3,8 милијарди (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Ovo su odlučili odbornici Skupštine grada Jagodina na današnjoj sednici. Najviše, 89,40 odsto, činiće tekući prihodi. U investicione projekte biće uložen preko 361 milion dinara. Planirani budžetski deficit je 4,2 odsto. Za socijalnu i dečiju zaštitu biće izdvojeno oko 387,5 miliona dinara, za saobraćajnu infrastrukturu oko 290 miliona dinara, za predškolsko 578 miliona dinara, a za osnovno i srednje obrazovanje 380 miliona dinara, a za razvoj kulture i informisanja oko 333 miliona dinara.

Na sednici su usvojene i izmene i dopune Statuta grada Jagodine. Jedna od njih je da je „Gradska uprava, nadležna za budžet i finansije, obavezna da redovno prati izvršenje budžeta i po potrebi, a najmanje dva puta godišnje, informiše Gradsko veće, a obavezno u roku od 15 dana po isteku šestomesečnog, odnosno devetomesečnog perioda“.

U Statut je dodat novi stav, prema kome „odbornik ne može biti prozvan na krivičnu odgovornost, pritvoren ili kažnjen zbog iznetog mišljenja ili davanja glasa na sednici Skupštine i radnih tela“.

Usvojene su i sve odluke o finansijskoj pomoći nezaposlenim trudnicama i porodiljama, roditeljima prve bebe, bolesnima od malignih bolesti, kao i pogrebni troškovi, koje su usvojili članovi Gradskog veća, o čemu su „Novosti“ već pisale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)