PONOVO U ALEJI VELIKANA: Bista slavnog Uroša Predića posle više od decenije u zrenjaninskom Karađorđevom parku

B. GRUJIĆ

06. 12. 2022. u 21:37

BISTA poznatog srpskog slikara Uroša Predića, zahvaljujući inicijativi i angažovanju članova Rotari kluba iz Zrenkanina, ponovo će biti postavljena u Aleji velikana, u Karađorđevom parku u Zrenjaninu.

ПОНОВО У АЛЕЈИ ВЕЛИКАНА: Биста славног Уроша Предића после више од деценије у зрењанинском Карађорђевом парку

grad Zrenjanin

Obzirom da je stara bista slavnog slikara ukradena pre više od jedne decenije, a postament je vidno bio oštećen, zrenjaninski Rotarijanci u susret obeležavanju 70. godišnjice od smrti slikara rođenog i sahranjenog u Orlovatu, (1857-1953), odlučili su da obnove postament i izrade novu bistu.

Istovremeno, grad Zrenjanin, u saradnji sa Mesnom zajednicom u Orlovatu i pokrajinskim institucijama, pokrenuo je inicijativu za izgradnju spomen - kuće u ovom selu i širu promociju stvaralaštva Uroša Predića.

Članovi zrenjaninakog Rotari kluba planiraju rekonstrukciju oštećenih bista dr Vase Savića (1893-1939) i Nestora Dimitrijevića (1782-1856), trgovca i velikog prosvetnog dobrotvora, takođe u Aleji velikana u Karađorđevom parku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu