MOST PREKO TAMIŠA GORUĆI PROBLEM: Odbornici Skupštine grada Zrenjanina zasedali po hitnom postupku

B. G.

01. 12. 2022. u 21:47

ODBORNICI Skupštine grada Zrenjanina zasedali su 25. put, kako bi po hitnom postupku, usvojili  Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije dela obilaznice oko sela Orlovat, prema Tomaševcu, uključujući drumski most preko reke Tamiš, dužine 1,6 kilometara.

МОСТ ПРЕКО ТАМИША ГОРУЋИ ПРОБЛЕМ: Одборници Скупштине града Зрењанина заседали по хитном поступку

grad Zrenjanin

Usvajanje ove odluke najznačajniji je korak u fazi donošenja planske regulacije, kojom se, praktično, omogućava projektovanje i izgradnja novog mosta preko Tamiša i rešava dugogodišnji problem meštana Tomaševca i Orlovata, prouzrokovan stanjem i zabranom za korišćenje sadašnjeg drumsko-železničkog mosta, podignutog još 1880. godine.

- Nema čekanja u rešavanju problema sa drumsko-železničkim mostom između Orlovata i Tomaševca, u putanju je funkcionisanje i bezbednost, a kao što smo i obećali meštanima ta dva sela, pokrenuli smo radnje za rešavanje problema, koji nije moguće rešiti brzo i u tome intenzivno sarađujemo sa preduzećem Putevi Srbije i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - ističe gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

On je napomenuo da je načinjen još jedan važan korak kako bi se pristupilo završnom projektovanju drumskog mosta i razdvajanju železničkog od drumskog saobraćaja i budućeg auto puta.

- Ono što je do lokalne samouprave uradili smo u najkraćem mogućem roku i sada očekujemo da se što pre pristupi izgradnji ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta na teritoriji Zrenjanina - objasnio je gradonačelnik i dodao da je ovaj putni pravac, označen kao državni put drugog reda i važna saobraćajnica za državu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZBOR NAMIRNICA IH ŠTITI OD BOLESTI: Kako se hrane monasi na Svetoj Gori - imaju spisak pravila