„CRVENKAPA I MEDVED“: Paraćinski osnovci uživaju u predstavi koju im je poklonio Kulturni centar

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 09. 2022. u 18:44

„OSMEH ZA PREDSTAVU“ naziv je projekta Kulturnog centra koji je finansijski podržan preko konkursa „Partnerstvo za budućnost“ kompanije „Moravacem“, zahvaljujući čemu brojni osnovci ovih dana uživaju u predstavi „Crvenkapa i medved“.

„ЦРВЕНКАПА И МЕДВЕД“: Параћински основци уживају у представи коју им је поклонио Културни центар

Foto: Privatna arhiva

Predstava je namenjena seoskim školama, pa su u izvođenju basne već uživali mališani u Stubici, Zabregi, Sikirici, Busilovcu, dok će sutra predstava biti izvedena u Donjem Vidovu i Raševici, a u petak u Gornjoj Mutnici i Plani.

Foto: Privatna arhiva

Glavne junakinje veselog komada su Mila Sekulić Jovičić i Ana Petrović. One su sa mališanima ostvarile pravu interakciju, pa su morale da obećaju da će se druženje ponoviti. U pitanju je edukativna predstava, koja je ujedno i autorsko delo Mile i Ane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)