POD KONAC SVI PRILAZI GRADU: Završeni planirani radovi na obnovi skoro pet kilometara deonice puta na ulazu u Leskovac

I. Mitić

12. 09. 2022. u 06:33

ZAVRŠENI su svi planirani radovi na obnovi deonice državnog puta Leskovac-Lebane koji su vredni 176,6 miliona dinara.

ПОД КОНАЦ СВИ ПРИЛАЗИ ГРАДУ: Завршени планирани радови на обнови скоро пет километара деонице пута на улазу у Лесковац

Foto I. Mitić

Finansiralo ih je JP "Putevi Srbije", a potpuno je obnovljeno 4,6 kilometara ove saobraćajnice i to od Hisarskog kanala u Donjem Sinkovcu do Gornjeg Trnjana.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je ukazao na odličnu saradnju sa preduzećem "Putevi Srbije" i da je zahvaljujući tome Leskovac dobio još jednu kvalitetnu i bezbednu saobraćajnicu koja umnogome utiče na kvalitet života svih građana.

Foto I. Mitić

Goran Cvetanović

- Ponosan sam na to što dolazimo do ostvarenja cilja da uredimo sve prilaze i ulaze u naš grad - naglasio je gradonačelnik Cvetanović.

On je podsetio da je Leskovac u prethodnom periodu dobio u potpunosti obnovljen prilaz iz pravca Vlasotinca, a da je u te poslove država uložila 283,3 miliona dinara. Rehabilitovana je i saobraćajnica od Pečenjevca do Brestovca, ulaganjem dodatnih 65 miliona, kao i deonica prema Bojniku, dok je u jednu od najvažnijih saobraćajnica u Leskovcu, Bulevar Nikole Pašića, investirano čak 320 miliona dinara. Uveliko se obnavlja i put prema Vučju u ukupnoj dužini od oko 12 kilometara.

Foto GU Leskovac

- Deonica od grada do Strojkovca, u vrednosti 282 miliona dinara, privodi se kraju, a pre nekoliko dana počelo se sa radovima iz pravca Vučja u šta se ulaže dodatnih 100 miliona. Sa realizacijom tog ugovora meštani vučjanskog kraja dobiće dugoočekivanu modernu saobraćajnicu od Hemijske škole u Leskovcu do ulaza u Vučje - kazao je Cvetanović.

Računica nadležnih pokazuje da je u putnu infrastrukturu na teritoriji Leskovca do sada uloženo više od dve milijarde dinara. Leskovačko JP "Urbanizam i izgradnja" ima ambiciozne planove i za naredni period, a gradonačelnik Cvetanović je nedavno poručio da će, ako budu i ostvareni, direktora Novicu Nikolića lično predložiti za novog gradonačelnika.

Foto I. Mitić

Novica Nikolić

ŠIRI I TROTOARI

NA putu ka Lebanu zamenjen je tampon kolovoza. Ugrađena su i dva nova asfaltna sloja, a direktor leskovačkog JP "Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić (na slici) podseća da su, osim proširenja kolovoza, kroz Donje Trnjane i Gornje Sinkovce izgrađeni i trotoari, dok su u Donjem Sinkovcu sačuvane postojeće trotoarske površine, ali je obnovljena biciklistička staza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a