MOMIROVIĆ: Cilj je da u narednim godiinama do svake kuće u Srbiji dođe asfaltiran put

Novosti onlajn

20. 05. 2022. u 12:56

U NAREDNIM godinama omogućićemo da do svake kuće dođe asfaltiran put, ali ono što je još važnije, završićemo ekološke projekte poput ovog u Lazarevcu i izgraditi kanalizacionu infrastrukturu i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bismo obezbedili kvalitetniji život građanima, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Lazarevcu, sa predsednikom opštine Bojanom Stevićem.

МОМИРОВИЋ: Циљ је да у наредним годиинама до сваке куће у Србији дође асфалтиран пут

Foto: MUP

"U ovim teškim okolnostima kada svi zaustavljaju investicije i gledaju u neizvesnu budućnost, naše opredeljenje je da sve investicije privedemo kraju i ljudima omogućimo kvalitetniji život, veće plate i penzije. Drago mi je da sam u Lazarevcu, u mesnoj zajednici Šušnjar, koja je treća lokacija u Lazarevcu koju smo otvorili za radove. U Lazarevcu Vlada Republike Srbije gradi ukupno 80 kilometara kanalizacione infrastrukture, a pored toga gradimo i lokalne puteve'', izjavio je Momirović.

Momirović je poručio građanima da imaju poverenje u politiku Vlade Republike Srbije, a naročito u predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, dodajući da se neće odustati od investicija i zaštite nacionalnog dostojanstva. Ministar Momirović je tom prilikom podvukao da se neće odustati od borbe za bolji život građana.

Foto: MUP

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“ u opštini Lazarevac i na lokaciji Veliki Crljeni odvijaju se planiranom dinamikom u skladu sa vremenskim uslovima i zahtevima na terenu. Do sada je u opštini Lazarevac izgrađeno 8.680,39 metara potpuno nove kanalizacione mreže, dok je na lokaciji Veliki Crljeni izgrađeno 4.518,9 metara kanalizacione mreže.

Na teritoriji opštine Lazarevac obuhvaćeno je skoro devet mesnih zajednica koje su anticipirale u projektu „Čista Srbija“. Preko 3.500 hiljade domaćinstava u ovih devet mesnih zajednica dobiće kanalizacionu mrežu, a gradi se i glavni fekalni kolektor u dužini od 5,7 kilometara. Takođe, zahvalnost ministru za putnu infrastrukturu koja se trenutno gradi u opštini Lazarevac - rekao je Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

U opštini Lazarevac planirana je izgradnja 25.052,88 metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika. Takođe, u okviru projekta „Čista Srbija“, u naselju Veliki Crljeni biće izgrađeno 52.597,59 metara kanalizacione mreže, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 20.000 stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni