ĆASKANJE SA LANOM BASTAŠIĆ: Književno veče u organizaciji KC "Ribnica" u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

08. 05. 2022. u 21:23

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“, u Kraljevu je održano veoma posećeno književno veče posvećeno stvaralaštvu Lane Bastašić, jedne od najznačajnijih i najinteresantnijih savremenih spisateljica mlađe generacije.

ЋАСКАЊЕ СА ЛАНОМ БАСТАШИЋ: Књижевно вече у организацији КЦ Рибница у Краљеву

KC Ribnica

U svojevrsnom ćaskanju i druženju sa književnicom koja iza sebe ima nekoliko knjiga pripovedaka, zbirku poezije, dramu, zbirku pripovedaka za decu, roman i dnevnik, i koja se našla u užem izboru za Ninovu nagradu 2019. sa romanom „Uhvati zeca“, uglavnom mlađa kraljevačka publika mogla je da sazna nešto više o njenom književnom postupku, načinu na koji je gradila svoj roman prvenac, referencama ka delima Luisa Kerola, Vladimira Nabokova, Džejmsa Džojsa...

KC Ribnica

Književno veče sa Lanom Bastašić

Ovom prilikom književnica je analizirala i pripovetke koje govore o detinjstvu u zbirci „Mliječni zubi“ od kojih je uvodna, „Šuma“, objavljena 2017. godine u kraljevačkoj „Povelji“, podsetila se i godina provedenih u Barseloni gde je uređivala književni časopis i svom pedagoškom radu u školi kreativnog pisanja, a posebnu pažnju obratila je na pitanja jezika i identiteta, kao najvažnijih tema njenog dosadašnjeg stvaralaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024