HUMANITARNI KONCERT ZA NARODNE KUHINJE NA KIM: Udruženje za očuvanje srpske tradicije i kulture „Šiljkan" u Ustanovi kulture "Božidarac" (FOTO)

D.Z.

10. 04. 2022. u 16:49

UDRUŽENjE za očuvanje srpske tradicije i kulture „Šiljkan“ iz Beograda i istoimeni folklorni ansambl tokom ovog vikenda organizovali su humanitarni koncert u Ustanovi kulture „Božidarac“ od čijih prodatih ulaznica se nabavljaju potrebštine za rad narodne kuhinje "Majka devet Jugovića" na Kosovu i Metohiji koja radi pri eparhiji Raško-Prizrenskoj.

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА НАРОДНЕ КУХИЊЕ НА КИМ: Удружење за очување српске традиције и културе „Шиљкан у Установи културе Божидарац (ФОТО)

D.Z.

Kako ističu iz ovog Udruženja, koje slične humanitarne koncerte organizuje već nekoliko godina unazad, interesovanje za koncert je bilo veliko, zbog čega će uslediti novi humanitarni koncerti.

D.Z.

- Ovo Udruženje pored tradicionalne pomoći narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića" na KiM poznato je i po svom širem humanitarnom radu. Za pet godina svog postojanja iza sebe imaju organizovano preko 35 humanitarnih koncerata kao i petnaestak drugih humanitarnih akcija - navode iz “Šiljkana” dodajući da je delovanje i rad ovog Udruženja prepoznao i blaženopočivši Patrijarh Srpski gospodin Irinej koji im je dao blagoslov za kulturno – duhovnu misiju Udruženja.

Inače, Folklorni ansambl ovog Udruženja za kratko vreme postao je član međunarodne organizacije CIOFF kao i član Saveza folklornih ansamblana Srbije.

BONUS VIDEO: 

SNEG VEJE NA BOBIJI: Zabelela se srpska planina u aprilu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju