DRVO ZA SVAKI ŠTAND: U Valjevu počinje trodnevni, 17. Sajam privrede Zapadne Srbije

B. PUZOVIĆ

06. 04. 2022. u 07:26

POSLE dvogodišnje pauze usled pandemije, u Valjevu 7. aprila počinje trodnevni, 17. sajam privrede zapadne Srbije (SPREG). U glavnoj sali ovdašnjeg "Omni centra" - na oko 60 štandova koji će biti raspoređeni na bezmalo 2.000 kvadrata - predstaviće se 135 izlagača.

ДРВО ЗА СВАКИ ШТАНД: У Ваљеву почиње тродневни, 17. Сајам привреде Западне Србије

Foto SPREG

Na otvorenom prostoru biće izložena poljoprivredna mehanizacija - traktori, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika...

Ovogodišnji SPREG će okupiti izlagače iz više od 30 gradova, a - uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika - predstaviće se Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač. Posle nekoliko godina pauze, štand će imati i lokalna samouprava iz Valjeva, koja će predstaviti privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu, te subvencije u poljoprivredi posredstvom preduzeća "Agrorazvoj - valjevske doline".

Iza Sajma, inače, stoji Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator je valjevska agencija Gatti, a planirani su još predavanje o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija projekta "Budžetirajmo" i Sajam zapošljavanja ovdašnje Filijale NSZ.

- Manifestacija će imati i ekološki karakter jer će biti organizovano prikupljanje sredstava kojima će se kupiti sadnice za jednu valjevsku osnovnu školu - kaže izvršni direktor Sajma Jovan Grujić.

- Planiramo i da za svaki popunjen štand posadimo po jednu sadnicu na odgovarajućem mestu u Valjevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja