BESKUĆNICI BEZ SVOJE KRIVICE: Višegodišnja muka pet porodica nekadašnjih radnika posrnule građevinske firme u Valjevu

B. PUZOVIĆ

04. 03. 2022. u 08:51

NI krivi, ni dužni, preko noći postali su beskućnici. Radnička baraka u kojoj su, u nužnom smeštaju, privremeno stanovali više od tri decenije, prodata je sa imovinom nekadašnjeg građevinskog preduzeća "Jablanica" u Valjevu, pa su morali na ulicu.

БЕСКУЋНИЦИ БЕЗ СВОЈЕ КРИВИЦЕ: Вишегодишња мука пет породица некадашњих радника посрнуле грађевинске фирме у Ваљеву

Jovanović kraj barake, Foto B. Puzović

Već pet godina Jovanovići, Rakići, Radosavljevići, Petrovići i Markovići - porodice bivših radnika propale firme pokušavaju da namole nadležne u gradu da im pomognu, ali pomoći nema.

Imovinu ove građevinske firme u stečaju - hotel "Jablanica" i radničku baraku, 2017. kupio je biznismen Vidoje Vujić.

- Usledio je jednostrani raskid ugovora o zakupu baraka, tri meseca bila je isključena struja, a onda su nas iselili - kaže Milenko Jovanović. - Nije vredelo što smo redovno plaćali zakup, račune, baraku renovirali, skućili se, nadajući se novim stanovima. Svi smo socijalni slučajevi, u porodicama ima po jedan zaposleni, stariji nemaju uslove za penziju, a zbog oronulog zdravlja ne možemo ni u nadnicu...

Nekada dom, sada smetlište, Foto B. Puzović

On kaže kompleks hotela, u kom je i radnička baraka u kojoj su stanovali, potpuno je ruiniran, pretvoren u smetlište i stecište narkomana.

- Prethodnoj vlasti Valjeva neprestano smo upućivali molbe za pomoć, bivši gradonačelnik nam je čak obećao gradske lokalne stanove kao nužni smeštaj, ali ništa od toga... - priča Jovanović. Naša jedina nada je predsednik Vučić, kome smo uputili pismo, objasnili našu nezavidnu situaciju i verujemo da bi on mogao da nam pomogne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)