MINISTAR MOMIROVIĆ: Počinje izgradnja nove komunalne infrastrukture u Kučevu

Novosti online

18. 02. 2022. u 15:22

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je sa Ivanom Raičićem, predsednikom opštine Kučevo, prisustvovao otvaranju radova na izgradnji više od 24 km nove kanalizacione mreže u ovoj opštini Braničevskog okruga, gde će biti izgrađena i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Почиње изградња нове комуналне инфраструктуре у Kучеву

Foto: Ministarstvo

- U narednih dvanest do osamnaest meseci završićemo najveći deo ovog projekta. Ovo je deo velikog investicionog talasa u komunalnu infrastrukturu kako bi naše reke učinile čistim i ekološke standarde podigli na nivo zapadne Evrope.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otvorio temu i mi moramo da posmatramo ove ekološke probleme na nacionalnom nivou i tako moramo da ih rešavamo.

Reka Pek mora da bude čista radi budućnosti ovog kraja, jer je naša dužnost da budućim generacijama ostavimo lepšu i bolju Srbiju. Nepristojno je da neki ljudi ekološke probleme koriste da bi pokupili jeftine političke poene. Ovo je dužnost ove generacije da problem reši“, rekao je ministar Momirović. 

 

Predsednik opštine Kučevo Ivan Raičić istakao je da će se završetkom ovog projekta konačno rešiti problem izlivanja otpadnih voda u reku Pek.   


- Time ćemo zaštititi naš ekološki sistem. I u narednom period ćemo se boriti da našoj deci ostavimo čistu reku Pek i da sprečimo izlivanje otpadnih voda  - naveo je Raičić.    U opštini Kučevo u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno više od 24 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda (Kučevo i Rabrovo) koja će obuhvatati 4.000 stanovnika. Ukupna vrednost projekta u opštini  Kučevo je 11.203.113 evra, a izvođač radova je kineska kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC).  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA IZUZETNO LEPOJ PEŠČANOJ PLAŽI: Nedavno potpuno renoviran hotel iz poznatog svetskog lanca Hilton