PREKO DUNAVA I ČETVRTI MOST: U narednih mesec i po dana u Novom Sadu počinje izgradnja još jedne važne saobraćajnice

Z. GRUMIĆ

11. 02. 2022. u 12:45

OČEKUJE se da u narednih mesec i po dana u Novom Sadu počne izgradnja četvrtog mosta preko Dunava i zapadne obilaznice oko tog grada, izjavio je juče srpski ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i napomenuo da će taj projekat od nacionalnog značaja biti završen tokom 2024.

ПРЕКО ДУНАВА И ЧЕТВРТИ МОСТ: У наредних месец и по дана у Новом Саду почиње изградња још једне важне саобраћајнице

Izgled budućeg mosta, Foto Tanjug

Na sastanku u Gradskoj kući gde je bio gradonačelnik Miloš Vučević, direktor kineske kompanije "CRBC" Džang Sjaojuen i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, ministar Momirović je istakao da je prethodnih devet meseci mnogo urađeno u pripremama za izgradnju mosta.

Izgradnjom mosta u produžetku Bulevara Evrope biće spojen bački deo grada sa sremskom stranom, u Sremskoj Kamenici, napomenuo je gradonačelnik Vučević i podsetio da je most na toj lokaciji bio urbanistički predviđen još šezdesetih godina prošlog veka.

Pripreme za početak gradnje, Foto PSSG

- Počastvovani smo što smo baš mi u mogućnosti da te davnašnje planove urabanista sprovedemo u delo - istakao je Vučević i zahvalio Ministarstvu i "Koridorima Srbije" što su Gradu odlični partneri na projektu od nacionalnog značaja.

- Takođe, izražavam veliku zahvalnost u ime Grada Novog Sada predsedniku Srbije i Vladi Srbije što su politički podržali ovaj most i omogućili njegovo finansiranje iz republičkog budžeta. Zato je ovaj most simbol političke stabilnosti, snažnog liderstva, dobre sinhronizacije, kao i međusobnog uvažavanja i zajedničkog rada svih aktera, bez čega ne bi bio ostvaren uspeh.

Novi most imaće 2,4 kilometra i ići će od kružnog toka Bulevara Evrope do obilaznog puta kod Sremske Kamenice. Imaće četiri kolovozne trake, kao i biciklističku i pešačku stazu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ROMANI LETICE MILOVANOVIĆ: Borska spisateljica večeras u Paraćinu