OZVANIČEN POČETAK OBNOVE SPENSA: Potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije

Z. GRUMIĆ

15. 12. 2021. u 13:34

U PRISUSTVU gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučeviće danas je potpisan ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekata Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina“, čime se stvaraju uslovi da dogodine počne izrada idejnog projekta, kako bi od srede 2023. moglo da krene ugovaranje radova i finansiranje tog velikog projekta obnove popularnog Spensa.

ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ОБНОВЕ СПЕНСА: Потписан уговор о изради пројектно-техничке документације

Grad Novi Sad

Ugovor o predstojećem poslu, koji bi trebalo da bude okončan u narednih šest meseci, potpisali su dekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN) prof. dr Srđan Kolaković i Dragan Milić, direktor JP SPC „Vojvodina“.

- Ovo je veliki dan za Grad Novi Sad. Za korak smo bliži suštinskom rešenju budućnosti Spensa – istakao je Vučević podsećajući da je junu ove godine doneta strategija razvoja Spensa, kojom je definisana vizija unapređenja i očuvanja tog objekta, jednog od simbola Novog Sada.

Gradonačelnik je napomenuo da je u ovogodišnjem gradskom budžetu izdvojeno 100 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

- Za šest meseci FTN će nam predočiti studiju o realnom trenutnom stanju Spensa a potom u roku od 12 meseci treba da izrade idejni projekat na osnovu kojeg bismo počeli sredinom 2023. godine da se bavimo ugovaranjem posla, u skladu sa „Žutim fidikom“, uz rešavanje pitanja finansiranja tako velikog projekta.

Vučević je rekao da prvi put nakon izgradnje Spensa, 1981. godine, Grad na sistematičan i stručan način prilazi rešavanju tog složenog problema i dodao da je optimista u pogledu ovog projekta koji će realizovati vrhunski stručnjaci u Novom Sadu.

Profesor Kolaković je istakao da FTN želi da pomogne gradu da sačuva i modernizuje jedan od objekata po kojem je Novi Sad prepoznatljiv.

- Želimo da Spensu obučemo novo ruho kao i da on dobije nove sadržaje. Na projektu će raditi mladi profesori i biće to šansa da se iskažu, da ostave legat svom gradu.

Kolaković je ocenio da je ranija koncepcija Spensa prevaziđena, posebno kad se ima u vidu da su u najbližoj njegovoj okolini otvorena dva velika tržna centra. On je predočio nameru da u obnovljenom i dograđenom objektu budu poslovni sadržaji u kojima će se razvijati nove ideje brojnih IT kompanija, koje traže poslovni prostor u gradu.

Direktor Spensa Dragan Milić je poručio da će to preduzeće maksimalno sarađivati sa FTN-om, jer je zajednički cilj da taj objekat ponudi najbolje moguće uslove za sportske aktivnosti, organizovanje kulturnih i zabavnih programa kao i da isprati standarde savremenog poslovnog ambijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)