SANKCIONISANO VIŠE OD 10 000 VOZAČA: Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova sproveli pojačanu kontrolu saobraćaja

Novosti onlajn

13. 12. 2021. u 18:08

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja je sprovedena od 6. do 12. decembra ove godine, iz saobraćaja je isključila 1.368 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, dok je zbog različitih prekršaja sankcionisano ukupno 10.688 vozača.

САНКЦИОНИСАНО ВИШЕ ОД 10 000 ВОЗАЧА: Припадници министарства унутрашњих послова спровели појачану контролу саобраћаја

Foto: V. M.

U akciji usmerenoj na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), sankcionisano je 1.307 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, od čega je 256 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama policije, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Takođe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključen 61 vozač koji je, kako je utvrđeno droga testom, bio pozitivan na različite vrste droge.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola najviše vozača isključeno je iz saobraćaja na teritoriji Beograda 161, dok je zbog istog prekršaja u Subotici iz saobraćaja isključeno 106, a u Novom Sadu 94 vozača.

Najviše vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci isključeno je iz saobraćaja u Sremskoj Mitrovici, ukupno 10, dok je u Beogradu isključeno sedam, a u Novom Pazaru i Čačku po šest vozača.

BONUS VIDEO:

Veliki požar u Novom Sadu u potkrovlju solitera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije