SRPSKI POLICAJCI NA KIPRU: Vulin ispratio policajce koji idu u mirovnu misiju UN

Tanjug

10. 12. 2021. u 10:56

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji će u narednim danima biti upućeni u mirovnu misiju na Kipru.

СРПСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НА КИПРУ: Вулин испратио полицајце који иду у мировну мисију УН

Foto Tanjug/MUP


Ministar Vulin poželeo je policijskim službenicima Svetozaru Radiću i Predragu Vasiću uspešan rad u okviru mirovne misije i poručio im da oni u Republici Kipar deluju u okviru misije UN, ali da su iznad svega pripadnici srpske policije, koji svojim ponašanjem i radom treba da budu dostojni predstavnici Srbije, saopštio je MUP.

- U mirovnim misijama vi ste predstavnici Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Vi ćete pokazati iz koliko velikog naroda dolazite, pokazaćete razumevanje i empatiju za tuđu bol i muku, baš zato što je i vaša zemlja i vaš narod prolazio kroz mnoge patnje. Na vama je da pokažete stečena znanja i veštine, sve sposobnosti i kvalitete koje ima srpski policajac, ali ono što je najvažnije, na vama je da pokažete ljudskost koju poseduje srpski narod - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Pored pružanja pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, budite otvoreni da naučite nešto novo i sutra, po povratku u zemlju, to svoje znanje i iskustvo podelite sa svojim kolegama iz Žandarmerije i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata - rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu