SEOSKE KUĆE I VRANJANCIMA: U Ministarstvu potpisani ugovori sa porodicama Bojana Zdravkovića i Aleksandra Spasića

D. RISTIĆ

08. 12. 2021. u 06:21

U OKVIRU programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije, koji realizuje Ministarstvo za brigu o selu, potpisani su ugovori sa porodicama koje su zadovoljile kriterijume konkursa.

СЕОСКЕ КУЋЕ И ВРАЊАНЦИМА: У Министарству потписани уговори са породицама Бојана Здравковића и Александра Спасића

Foto D. Ristić

Sa područja Vranja su se prijavile četiri porodice, a sredstva su dobile dve porodice, sa kojima su u pomenutom Ministarstvu potpisani ugovori.

Domaćinstvo Bojana Zdravkovića iz Vranja će se, zahvaljujući ovom programu, preseliti u Dubnicu, dok će porodica Aleksandra Spasića iz Gornjeg Stajevca nastaviti da se razvija u Tibuždu.

U ime lokalne samouprave grada pod Pržarom, kao partnera u realizaciji ovog programa, ugovore o kupovini kuća je potpisao većnik zadužen za poljoprivredu Nebojša Stamenković (na slici levo).

Maksimalna vrednost 10.000 evra

Podsetimo, maksimalna vrednost seoske kuće sa okućnicom - koje su zainteresovani sami pronalazili - nije smela da premašuje 10.000 evra, a kompletan program se sprovodi u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje obavljaju procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi. Do sada je iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu dodeljena 651 kuća na teritoriji čitave Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna