TREĆU DOZU CEPIVA PRIMILO PREKO 3.000 PARAĆINACA: Revakcinacija se i dalje zakazuje, na kovid-odeljenju 41 bolesnik

Зорана Рашић
Zorana Rašić

04. 10. 2021. u 19:32

SUDEĆI prema situaciji na vakcinalnom punktu u Paraćinu, sugrađani su najviše zainteresovani za treću dozu anti-kovid vakcine, tako da već kompletno vakcinisani građani najčešće ponovo zavrću rukav.

ТРЕЋУ ДОЗУ ЦЕПИВА ПРИМИЛО ПРЕКО 3.000 ПАРАЋИНАЦА: Ревакцинација се и даље заказује, на ковид-одељењу 41 болесник

Foto: Z. Rašić

Prema poslednjim podacima Doma zdravlja, buster dozu zaključno sa jučerašnjim danom primilo je 3.013 sugrađana, a mogli su da biraju između „sinofarm“ i „fajzer“ vakcine. U Paraćinu je najviše vakcinisanih „kinezom“, ali je dosta onih koji su rešili da promene treće cepivo i odlučili su se za „fajzer“. Oni koji su već primila dva „fajzera“ odlučuju se za njega i treći put.

Vakcinacija se takođe ne zakazuje za građane koji dolaze prvi put, ali je odziv manji nego za treću dozu. Do sada je prvu dozu primilo 18.636 građana, a revakcinisana su 17.853 lica.

Za revakcinaciju se dolazi u zakazanim terminima, tako da su danas drugu dozu dobila 42 stanovnika paraćinske opštine.

Epidemiološka slika u gradu na Crnici i dalje je nepovoljna, o čemu govori i broj hospitalizovanih na kovid-odeljenju. Trenutno ih je 41, dok je troje u dnevnoj bolnici, odnosno dolaze po terapije i vraćaju se kućama. U protekla 24 sata šestoro pacijenata je otpušteno sa odeljenja na kućni oporavak, a četvoro novih hospitalizovano radi bolničkog lečenja.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a