NAJJAČI UDAR KOVIDA 19: Proširenje kapaciteta u kovid odeljenju šabačke bolnice

V. Mitrić

02. 10. 2021. u 18:12

RADOVI na dodatnom razvodu instalacija za distribuciju kiseonika i borba za proširenje kapaciteta crvene zone Opštoj bolnici u Šapcu su u punom jeku, a sve u cilju da zbrinemo pacijente koji su po indikacijama za hospitalno lečenje, poručuje dr Slobodan Popović, direktor te ustanove.

НАЈЈАЧИ УДАР КОВИДА 19: Проширење капацитета у ковид одељењу шабачке болнице

Foto V. Mitrić

Unapređenjem kapaciteta podstanice za razvod medicinskih gasova, po njegovim rečima, dobijen je s dodatni prostor za proširenje posteljnog fonda koji je pokriven kiseoničnom potporom.

- Ulažemo ogromne napore da izdržimo ovaj novi i najjači pritisak do sada na bolnicu -naglašava dr Popović. - Naša borba i opterećenje sistema je najteže do sada od početka epidemije. Na granici smo da sa postojećim ljudskim resursima i posteljnim fondom zbrinemo kovid i nekovid pacijente. Uz ogromnu želju i ulaganje nadljudskih napora činimo sve da obezbedimo dovoljne kapacitete za pacijente, kako u crvenoj tako i zelenoj zoni.

Sugrađani, po rečima dr Popovića, “moraju biti svesni da smo već premašili više od 80 posto raspoloživog kapaciteta i da je broj prijema na dnevnom nivou skoro 20 pacijenta, samo u crvenoj zoni“.

-Naš zadatak je težak, trenutak kad se sistem Opšte bolnice Šabac nalazi na prekretnici, da li ćemo izdržati i uspeti da zadatak izvršimo zavisi u najvećoj meri i od odgovornosti i discipline naših sugrađana - poručuje direktor bolnice u gradu na Savi.

- Zato budite odgovorni i disciplinovani, izbegavajte masovne skupove i manifestacije, poštujte distancu, nosite maske i ono najbitnije – vakcinišite se.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju