ZAVRŠAVA SE "NEDELJA SOLIDARNOSTI": Crveni krst Paraćin tokom naredne sedmice počinje raspodelu paketa za socijalno najugroženije porodice

Foto: CK Paraćin

21. 09. 2021. u 16:45

U OKVIRU "Nedelje solidarnosti" koja je trajala od 14. do 21. septembra, odnosno završava se danas, paraćinski Crveni krst organizovao je, pored ostalog, i punkt za prikupljanje hrane i sredstava za higijenu na ulazu u zelenu pijacu.

ЗАВРШАВА СЕ НЕДЕЉА СОЛИДАРНОСТИ: Црвени крст Параћин током наредне седмице почиње расподелу пакета за социјално најугроженије породице

Foto: Z.Rašić

Inače, poziv firmama i građanima da svojim donacijama, u robi ili novcu, doprinesu pomoći osobama u stanju socijalne potrebe otvoren je tokom cele godine, mada, od početka epidemije korone, primetno je smanjenje ovih donacija.

- Štand je bio zbog obeležavanja «Nedelje solidarnosti», inače te sabirne akcije imamo tokom čitave godine i apelujemo na pravna i fizička lica koja mogu da doniraju, posebno hranu i sredstva za higijenu. Nažalost, odziva je sve manje, zasad su to samo fizička lica. Sakupili smo oko 390 kilograma hrane, najviše krompira, pasulja, pirinča, crnog luka i ostalog povrća, te nešto malo ulja – kaže, za «Novosti», Zoran Islamović, sekretar Crvenog krsta.

On je najavio da će ova humanitarna organizacija u narednom periodu podeliti 450 paketa za oko 400 najugroženijih porodica u selima i u gradu za one koji ne koriste topli obrok iz Narodne kuhinje. Taj besplatni obrok redovno uzima oko 500 osoba.

- Očekujemo da nam Centar za socijalni rad dostavi spiskove korisnika kojima treba da uručimo pakete, a raspodela bi trebalo da krene tokom naredne nedelje. U pitanju je donacija Vlade Republike Srbije, odnosno Ministarstva za rad i socijalnu politiku, i to je redovna akcija svake godine – napominje Islamović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist