POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVI VRTIĆ: Ružić poručio da je Loznica primer dobre prakse

V. Mitrić

14. 09. 2021. u 22:35

BRANKO Ružić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, položili su kamen temeljac za izgradnju dečjeg vrtića,koji treba da bude izgrađen za godinu dana, kod Osnovne škole „Kadinjača“ u Lozničkom Polju, koji će moći da primi 270 mališana.

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ВРТИЋ: Ружић поручио да је Лозница пример добре праксе

Foto: V. M.

Potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekao je da je za ovaj veliki posao resor na čijem je on čelu obezbedio 148 miliona dinara, a grad Loznica je uložio u projektno-tehničku dokumentaciju, zemljište i sveukupnu infrastrukturu.

- Ovo pokazuje pravu sinergiju između lokalnih samouprava i Vlade Republike Srbije, a sve na korist onih koji su nosioci suverenosti naše zemlje, a to su naše građanke i građani - rekao je Ružić. - Posebno je važno što se radi o zdanju za decu, koja će ovde boraviti već za 12 meseci. Reč je o objektu površine 1640 kvadratnih metara sa 270 novih mesta, čime ćemo rasteretiti DU „Bambi“ i pomoći mnogim roditeljima, imajući vidu da je danas na listi čekanja 242 mališana u lozničkom kraju.

Ružić je naglasio i da postoji partnerstvo sa Svetskom bankom, „jer iz projekta izgradili smo tri objekta u Žitorađi, Doljevcu i Sremskoj Mitrovici, položena su dva kamena temeljca za dva objekta u Kruševcu i jedan u Loznici, a do kraja godine to nas očekuje u Tutinu, Vladičnom Hanu, Novom Pazaru, Šidu i Prokuplju“.Tako će, kako je rekao, biti još 840 novih mesta. Ružić kaže da je u projekat sa Svetskom bankom uključena Fondacija „Novak Đokić“, “što je velika čast i oni rade adaptaciju na 100 soba širom Srbije“. Tako će kapaciteti za decu biti povećani za 2500 mesta.

Širenjem zdanja u okviru projekta sa Svetskom bankom, napomenuo je Ružić "radi se velikim koracima na profesionalnom usavršavanju vaspitača i vaspitačica, što nije nešto prateće, već upravo ono što je potrebno svima nama da, širenjem kapaciteta i podizanjem kompetencije zaposlenih i radom sa roditelja, pospešivanjem inkluzije obezbedimo da svi mališani širom Srbije imaju imaju i opremu i didaktička sredstva i objekte, koji su u rangu 21 veka".

Govoreći odličnoj saradnji sa lokalnim samoupravama Ružić je naglasio da to posebno važi za Loznicu, na čijem je čelu gradonačelnik Vidoje Petrović,  u šta se mnogo puta uverio, “gde vlada red, rad, disciplina, kriterijumi gde se poštuju procedure“.

- Kad se tako ustroji lokalna administracija, onda ne može da bude problema oko bilo kog projekta - poručio je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna