IDEJNA REŠENJA DO PONEDELJKA: Uređenje centralnog gradskog trga u Prokuplju

D.Z.

09. 09. 2021. u 22:40

KONKURS za izradu idejnog rešenja uređenja trga Topličkih junaka u Prokuplju za koji je grad izdvojio sredstva ističe u ponedeljak, 13. septembra.

ИДЕЈНА РЕШЕЊА ДО ПОНЕДЕЉКА: Уређење централног градског трга у Прокупљу

foto: D.Zečević

Kako ističu iz gradske uprave, rekonstrukcija trga Topličkih junaka jedan je od prioritetnih projekata koji će se realizovati u narednom periodu a zainteresovani građani do ponedeljka mogu da dostave svoje ideje i pomognu da se dođe do najboljeg i najkvalitetnijeg rešenja za uređenje centralnog gradskog trga.

-Trg Topličkih junaka je mesto na kojem se nalazi Spomenik topličkim junacima iz Prvog svetskog rata, ustanicima i žrtvama Topličkog ustanka iz 1917.godine. Naša ideja je da mu vratimo ono što mu je oduzeto pre deset godina, njegov autentični izgled. Pre nego što je trg pretvoren u parking prostor, ovaj deo centra grada bio je deo njegove istorije, kulture i tradicije - ističe gadonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

Inače,gradska uprava je izdvojila sredstva ta nagradni fond konkursa , pri čemu će autoru najboljeg idejnog rešenja pripasti nagrada od 800.000 dinara, drugom 100.000 dinara, a trećenagrađenom 90.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest