PORAST BROJA ZARAŽENIH: U Gornjem Milanovcu četiri pacijenta u "crvenoj" zoni

M. B.

19. 06. 2021. u 13:53

EPIDEMIJSKA slika danas, nažalost, beleži blago uvećanje, srećom bez ijednog preminulog pacijenta.

ПОРАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Горњем Милановцу четири пацијента у црвеној зони

Foto: M.B.

Na Grudnom odeljenju, sada jedinom preostalom u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leče četiri pacijenta, jedan više nego juče.

- Jedan od njih ima ima potvrđen pozitivan test na kovid 19, troje je negativno na korona virus. Tokom poslednjih 24 sata, primljena je na lečenje jedna osoba, sa simptomima koji ukazuju na taj virus – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Po poslednjim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, još dve osobe su potvrđene na korona virus. „Blagi porast“ novoobolelih, ali svima upozorenje! Zvanično, ukupan broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije je 3.346.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno je zaražena 3.346 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru