ŠPANIJA UKIDA OBAVEZU NOŠENJA MASKE NA OTVORENOM: Krajem juna ili u julu bez zaštite na otvorenom

Novosti online

16. 06. 2021. u 15:24

Premijer Španije obećao je da će uskoro da ukine meru nošenja maske na otvorenom.

ШПАНИЈА УКИДА ОБАВЕЗУ НОШЕЊА МАСКЕ НА ОТВОРЕНОМ: Крајем јуна или у јулу без заштите на отвореном

Foto: EPA

       Predsednik vlade Pedro Sančez nije dao precizan datum, ali glavni epidemiolog ministarstva zdravlja, Fernando Simon nedavno je pomenuo kraj juna ili jula kao moguće datume ukidanja tog strogog pravila. Masku u Španiji moraju da nose svi stariji od šest godina.

Sa više od 80.000 umrlih i 3,7 miliona slučajeva od početka pandemije Špaija je jedna od najpogođenijih evropskih zemalja. Ali broj novih slučajeva prilično je opao poslednjih nedelja, zahvaljujući napretku u kampanji vakcinacije.

Prema poslednjim podacima vlade, 13 od gotovo 47 miliona Španaca u potpunosti je vakcinisano, što čini 27,4 odsto populacije, dok je 45,8 procenata primilo barem jednu dozu.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!