SUBVENCIJE ZA PRIVREDNIKE: Opština Svilajnac izdvaja 6 miliona dinara

Z. Gligorijević

14. 06. 2021. u 12:07

ZA subvencije privrednih subjekata, odnosno meru za ublažavanje negativnih posledica prouzrokovanih epidemijom Kovida 19, iz lokalne kase biće izdvojeno 6 miliona dinara, odlučili su odbornici na poslednjoj sednici Skupštine opštine Svilajnac, koji su usvojili i odluku o uslovima i načinu ostvarivanja subvencija.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ: Општина Свилајнац издваја 6 милиона динара

Foto: Z.Gligorijević

Odluka, čiji je cilj očuvanje zaposlenosti i doprinos likvidnosti i postepenom oporavku, odnosi se na brojna preduzeća, koja nisu radila ili im je bio ograničen rad po osnovu akata donetih od strane nadležnih republičkih organa i Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac.

Jednoglasno je usvojena i odluka o uslovima i načinu subvencionisanja kupovine bicikala, kao ekološki prihvatljivog vida transporta. Za ovu namenu je, kroz Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, iz budžeta opredeljeno 500.000 dinara. Prvih 100 Svilajnčana koji se prijave kupovinu domaćih bicikala biće subvencionisani sa 5.000 dinara po biciklu.

Odbornici Ivana Ojdanić, Snežana Pešić, Igor Damnjanović i Zorica Milošević istupili su iz odborničke grupe “Aleksandar Vučić za našu decu” i formirali novu odborničku grupu “Nova snaga Svilajnac”.

Za direktora Centra za kulturu Svilajnac izabrana je Jelena Dimitrijević, a za v.d. direktora KJP “Morava” Svilajnac Goran Bojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna