DRENOVČANI NA SPASOVDAN DONIRALI KRV: Danas njihova tradicionalna akcija i seoska slava

Z. Rašić

10. 06. 2021. u 15:38

U SELU Drenovac kod Paraćina svakog 10. juna, na Spasovdan, obeležava se seoska slava i organizuje tradicionalna akcija doniranja krvi.

ДРЕНОВЧАНИ НА СПАСОВДАН ДОНИРАЛИ КРВ: Данас њихова традиционална акција и сеоска слава

Foto: Z.Rašić

Ova mesna zajednica dobitnik je Plakete «Široko srce» koja se dodeljuje za humanost lokalne sredine, jer se akcije dobrovoljnog davanja krvi (DDK) tu organizuju dva puta godišnje. Osim na Spasovdan, prva redovna akcija je 13. januara, na srpsku Novu godinu.

Današnjem pozivu na doniranje najdragocenije životne tečnosti odazvao se 21 sugrađanin, pa je toliko jedinica i prikupljeno.

Među ljudima koji su višestruki davaoci bilo je i onih koji su krv dali prvi put, poput Ognjena Gavrilovića, koji je juče napunio 18 godina. On je već dugo volonter Crvenog krsta Paraćin i predsednik Omladinske terenske jedinice CK. Kako kaže, jedva je čekao da postane punoletan da bi mogao da donira krv, a pozvao je i sve svoje punoletne vršnjake i druge građane da učine isto.

Foto: Z.Rašić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba