KNJIGE ZA NAJMLAĐE: Negotinske obrazovne ustanove bogatije za najnovije naslove

S. M. Jovanović

08. 06. 2021. u 14:52

MUZEJ Krajine u Negotinu poklonio je svim osnovnim školama u opštini, kao i Predškolskoj ustanovi “Pčelica” najnovije naslove iz ovogodišnje izdavačke produkcije.

КЊИГЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ: Неготинске образовне установе богатије за најновије наслове

Foto: S. M. Jovanović

Školske biblioteke bogatije su za izdanja o životu i delu Hajduk Veljka Petrovića i Stevana Stojanovića Mokranjca, kroz knjige "Volim Mokranjca" i "Junak od sablje" autora Vesne Nikolić, istoričara umetnosti u negotinskom muzeju, kao i knjigu "Priča o Hajduk Veljku" Vesne Janjić, muzejskog vodiča i autorke i knjige za decu o Mokranjcu.

- Do realizacije ove ideje došlo je sasvim spontano na predlog učiteljice šarkamenske škole Gordane Marković koja je poželela da knjige našeg muzeja budu na policama školske biblioteke. Onda se rodila ideja da sve škole u našoj opštini dobiju ove naslove sa ciljem da najmlađi sugrađani u ranim godinama detinjstva upoznaju svoj zavičaj, znamenite ličnosti, da vole svoj kraj u kome odrastaju – kaže Ivica Trajković, direktor Muzeja Krajine.

Foto: S. M. Jovanović

Prvi naslovi podeljeni su upravo deci škole u Šarkamenu, kao i njihove matične škole "Hajduk Veljko" u Štubiku. Knjige su dobile i gradske osnovne škole "Vuk Karadžić", "Branko Radičević", "Vera Radosavljević", deca iz Škole mentalne aritmetike "Malac Genijalac", a do kraja školske godine biće distribuirani svim obrazovnim ustanovama u opštini Negotin.

- Cilj nam je da na kraju ove teške školske godine nagradimo decu naše opštine zaista lepim i vrednim naslovima, pogotovo što su autori naše Negotinke i što su ovo naša izdanja – dodaje Trajković.

Muzej Krajine će, dodaje direktor, školama ponuditi i druga izdanja iz svog izdavačkog opusa sa željom da tokom leta ožive u rukama naših najmlađih Negotinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!