POČELA POLICIJADA NA ZLATIBORU: Veliki skup Sindikata srpske policije, nadmetanje u fer plej atmosferi

V. Mitrić

06. 06. 2021. u 00:48

Na Zlatiboru je, intoniranjem himne „Bože pravde“, počela policijada „Zlatibor 2021“ u organizaciji Sindikata srpske policije. Ovu manifestaciju, koja je okupila pripadnike MUP iz svih krajeva zemlje, u velikom broju, je svečano otvorio Lazar Ranitović, predsednik SSP.

ПОЧЕЛА ПОЛИЦИЈАДА НА ЗЛАТИБОРУ: Велики скуп Синдиката српске полиције, надметање у фер плеј атмосфери

Foto: V. Mitrić

Čelnik tog velikog sindikata zahvalio se  svima onima koji du došli na druženje na ovu čuvenu srpsku planinu "i da se u sportskoj fer plej atmosferi nadmeću, da se sretnu sa ljudima koji su sa njima završili škole i kurseve, da upoznaju nove kolege i da pokažu da su jedinstveni".Ranitović je pozvao prisutne da minutom ćutanja odaju počast onima koji nisu više među njima, "koji su život dali za bolju Srbiju, za bezbedniji Srbiju za bolje sutra naše dece“.

- Na ovoj majici koju nosim i ja, a nose je  i svi  danas je srpski vitez koji nikada nije gubio obraz ,a to je poruka SSP  i mi smo  vam obećavali da nikada nećemo izgubiti obraz i da  ćete vi, naši članovi,  uvek biti na prvom mestu -poručio je, pozdravljen gromoglasnim glasovima, predsednik SSP Lazar Ranitović.

- Želimo dobar odnos sa MUP. U razgovoru smo  sa ministrom policije, Aleksandrom Vulinom, u pripremi je novi Zakon o policiji i imamo obećanje da će se više voditi računa o bezbednosti  policajaca, jer samo tako mogu biti bezbedni i građani. Imamo obećanje da će se svim silama boriti  da primanja budu veća, da ranije idemo u penziju i  mislim  da to zaslužuje jedan lep aplauz. Kao i svake godine i ove godine se bavimo humanitarnim radom naše koleginice iz KG sin je teško oboleo, pa je  potreban novac  za lečenje. Molimo vas da ova dva dana. dok smo na Zlatiboru, umesto što ćemo plaćati pivo po skupim lokalima. ubacimo neki dinar za pomoć koleginom detetu. Dobro došli srpski vitezovi, jer može biti samo jedan Sindikat srpske policije, proglašavam otvorenu IX Policijadu, Zlatibor 2021.

Među gostima ove velike sindikalne svetkovine su, kako kaže Ranitovićev blizak saradnik iz Loznice, Željko Blagojević, pored ostalih, predstavnici kabineta ministra MUP. Direkcije policije, NS RS, opštine Čajetina .

Radenko Cvejić sindikalista iz Jadra, Vukovog kraja, kaže da je ovo "svojevrstan sabor dobrih ljudi, dobrih želja i namera i za službu, i za  otadžbinu i za porodice policajaca, koje znaju koliko je ovo težak, ali,istovremeno, značajan i častan posao“.

- Ovo je prilika da sretnemo kolege, sa svih strana, koje nismo dugo videli, da se ispričamo "od srca", da se družimo, radujemo, takmičimo, ali i da tugujemo za onima koji više nisu sa nama - kaže Cvejić.

Najmlađi učesnik je osnovac Borisav Blagojević iz Loznice, koji je došao među policajce sa ocem i njegovim prijateljima i kolegama, znatiželjno prateći svaki detalj manifestacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća