BORG O NASTAVKU SEZONE: Novak najviše juri slemove, Federer želi da ostane zdrav, Rafina vladavina na RG ugrožena

Đ. S.

04. 03. 2021. u 17:30

CILjEVI Rodžera Federera su zdravlje i ako je moguće - grend slemovi. Slična situacija je i kod Novaka Đokovića, koji mora da se fokusira na najveće turnire kako bi dostigao ljute rivale koji mu beže dva koraka u tom segmentu.

БОРГ О НАСТАВКУ СЕЗОНЕ: Новак највише јури слемове, Федерер жели да остане здрав, Рафина владавина на РГ угрожена

FOTO: AP

Tako, između ostalog priča legendarni Bjern Borg, koji se dotakao aktuelne situacije u svetu tenisa, zdravlja Federera, trke za grend slemove...

- Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao bi tamo veliku šansu. On za 2021. sebi postavio pet ciljeva - prvi je da ostane zdrav i spreman, a ostali su Vimbldon, Olimpijske igre, Ju-Es open i Lejver kup - kaže Borg.

OLGA I EŽENI U POLUFINALU

OLGA Danilović i Eženi Bušar plasirale su se među četiri najbolje na VTA turniru u Lionu, posle velike borbe i pobede nad Aleksandrom Panovom i Rozali Van der Hoek - 2:1 (6:2, 4:6, 12:10). Srpkinju i Kanađanku za ulazak u finalni meč čeka pobednik duela Vera Lapko/Aleksandra Sasonovič - Makoton Ninomija/Renata Voracova.

Iako je svima postalo jasno da na slemovima teniseri iz tzv. mlađe garde i dalje nemaju šta da traže pored Novaka i Rafe, čuveni Šveđanin im, ipak, daje kakve-takve šanse, naročito u Nadalovom kraljevstvu, na Rolan Garosu.

- Nadal je u Melburnu pobedio samo jednom, ali mogao je bar još dva ili tri puta. U Parizu će, svakako, biti favorit, ali ne smemo da zaboravimo Cicipasa, Medvedeva, Šapovalova i Zvereva, koji mogu dobro da odigraju na velikim turnirima. I onda, naravno, tu je Novak Đoković. On želi da osvoji što je moguće više grend slemova, kako bi pretekao Federera i Nadala - smatra Borg.

KECMANOVIĆ ILI ĐERE

SRPSKI derbi u Argentini. Laslo Đere je savladao Federika Delbonisa 2:0 (7:6, 6:3) na ATP turniru u Buenos Ajresu i u četvrtfinalu zakazao okršaj sa Miomirem Kecmanovićem. Naš mladi teniser je dan ranije bio bolji Tijaga Monteira posle velikog preokreta 2:1 (5:7, 6:3, 6:4), a sa Đereom će igrati danas, najverovatnije posle osam uveče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)