NAJPOZNATIJI TENISKI TRENER ŠOKIRAO IZJAVOM O NOVAKU: Đoković se pretvara da se predaje, radio je to mnogo puta

Novosti online

15. 02. 2021. u 08:24

NOVAK Đoković je opet centralna tema svih razgovora u Melburnu. Veliki broj navijača, tenisera, ali i stručnjaka je napalo Srbina da se pretvara da je povređen.

НАЈПОЗНАТИЈИ ТЕНИСКИ ТРЕНЕР ШОКИРАО ИЗЈАВОМ О НОВАКУ: Ђоковић се претвара да се предаје, радио је то много пута

FOTO: AP/Tanjug

Iako se to ruku na srce i videlo u meču sa Milošem Raonićem, a da li će i u duelu sa Aleksandrom Zverevom u četvrtfinalu Melburna videčemo sutra od 10:30 po srpskom vremenu.

A o Đokovićevoj situaciji je govorio Patrik Muratoglu, francuski trener koji je sarađivao sa Serenom Vilijams, Grigorom Dimitrovom i Stefanosom Cicipasom.

On je prvo istakao koliko je Novaku, ali i Nadalu, teško da igraju pod povredom.

"Mentalno, neverovatan je poduhvat igrati tenis kada uvek morate da kontrolišete vaše pokrete i da ne aktivirate bolnu zonu. Novak će morati to isto da uradi kao i Nadal", počeo je Muratoglu za "Tennis Majors", da bi potom rekao šta je Đokovićev najveći problem.

"Mislim da je Novakova povreda gora (nego Nadalova, prim. aut), jer se radi o abdominalnim mišićima. Abdominalni mišići se koriste prilikom svakog udarca. Mnogo igrača voli da osete manji bol tu i tamo, jer im smanjuje pritisak kada igraju. Ali ovde govorimo o velikim šampionima. Šampioni nikad ne beže od pritiska! Oni prihvate pritisak i nauče da se izbore sa njima."

Muratoglu je potom kritikovao Đokovića da ume da malo folira tokom mečeva, ali ne i da bi to učinio sa povredom tokom turnira.

"Nekada, tokom mečeva, Novak se malo igra sa umom protivnika kada je u problemu, radio je to mnogo puta u prošlosti. Kada je rezultat loš, on se pretvara da se predaje, da nije prisutan na meču i onda BUM! On je ponovo tu! To je nešto što on radi. Ali - Đoković ne folira povredu tokom turnira! Nijednog sekunda ne verujem da Rafa ili Novak foliraju povredu ili čine da ona izgleda ozbiljnije nego što jeste da bi skinuli pritisak sa sebe. Mislim da oni prihvataju taj pritisak i zato su oni šampioni", zaključio je Patrik Muratoglu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)