ĐOKOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JOŠ UVEK IGRA TENIS: Motiviše me da obaram rekorde, lagao bih kada bih rekao da nije tako

Novosti online

08. 02. 2021. u 15:52

NOVAK Đoković postigao je velike uspehe u bogatoj teniskoj karijeri. Svetski broj jedan je govorio o tome, ali i o rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

ЂОКОВИЋ ОТКРИО ЗАШТО ЈОШ УВЕК ИГРА ТЕНИС: Мотивише ме да обарам рекорде, лагао бих када бих рекао да није тако

FOTO: AP

Nole je na startu Australijan opena očitao lekciju Francuzu Žeremiju Šardiju. Novinare je posle meča zanimalo koji od svih velikih uspeha koje je postigao predstavljaju Srbinu najveće zadovoljstvo.

- Imao sam mnogo sreće, bez sumnje, doživeo sam mnogo uspeha, obarao rekorde u našem sportu koji mnogo volim, osećam strast. Uvek sam motivisan i inspirisan za postizanje velikih ciljeva i obaranje rekord. Lagao bih kad bih rekao da to nije tako i da to nije nešto o čemu razmišljam. Naravno da jeste. Transparentan sam. Jedan od najvećih ciljeva, najveći broj nedelja na prvom mestu, je sve bliži i bliži. Tu su i Grend slemovi, Mastersi takođe, međusobni dueli sa najvećim igračima... - rekao je Đoković i dodao:

NOVAK Đoković uspešno je počeo pohod na devetu titulu u Melburnu/FOTO: AP/Tanjug

- Nisam siguran šta još postoji, ali pokušavam da bude "dobar student". Poštujem i proučavam istoriju igre, momke koji su svima nama otvorili put. Srećan sam što se nalazim u ovom položaju. Trudim se da nastavim ovako i postavim sebi nove ciljeve, jer osećam ljubav i strast. Najveći razlog zašto još uvek igram je upravo ta čista emocija koju osećam kada sam na terenu. Ne prihvatam ništa manje od vrha muškog tenisa i najvećih trofeja. To je nešto čemu uvek težim. Radim na tome. I da, srećan sam tu gde jesam. Videćemo šta nosi budućnost.

Jedno od pitanja upućenom svetskom broju jedan bilo je i to da li postoji neki rekord koji drže najveći rivali kojima se divi?

- Poštujem sve rekorde svojih protivnika. Posebno Rodžera i Rafu, ono što su oni postigli. Oni su legende našeg sporta i veoma im se vidim. Kao što sam rekao, pozitivno su uticali na moju igru, razvoj, sav moj uspeh. Ne bih bio ovo što sam sada da nije bilo njih dvojice. Imao sam i imam neverovatno rivalstvo sa obojicom. Ali, ne želim ništa od njihovog uspeha, znate na šta mislim. Nisam ljubomoran na njihov uspeh. Pokušavam da izgradim autentičnu karijeru i sopstvenih uspeh. Držim se toga - istakao je Novak.

Đoković će se u drugom kolu Australijan opena koji je osvajao osam puta igrati protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)